Door de eeuwen heen is de rol van de (huis)hond sterk veranderd. Vroeger werkten honden voor de kost: herdershonden hoedden het vee, waakhonden schrikten ongewenste bezoekers af, jachthonden gingen mee op jacht,…
Nu zien de taken van een hond er compleet anders uit. De meeste honden hebben geen “werk” meer, maar hun geest is wel nog even actief als honderden jaren geleden! Door verveling of gebrek aan mentale en fysieke stimulatie kan het welzijn van je hond in het gedrang komen of kan er probleemgedrag ontstaan.
Bovendien verwachten we de dag van vandaag ook heel andere dingen van onze honden: ongewenste indringers moeten afgeschrikt worden maar de buurman moet wel onaangekondigd achterom kunnen komen voor een kopje koffie. Alle honden moeten kunnen spelen met de kinderen én er liefst van al ook nog mooi of net stoer uit zien.

Helaas zorgt dit ervoor dat de hond steeds vaker niet voldoet aan onze verwachtingen. Hij bijt misschien dingen kapot, of is te groot geworden, blaft te veel of verliest te veel haar. We leven in een maatschappij waar het al te makkelijk is om onze hond “weg te doen”: via facebook wordt hij doorgegeven, of gaat naar een asiel, of eindigt zijn leven op de tafel van een dierenarts. Bij een broodfokker halen we snel een nieuwe pup, in de hoop dat deze wel aan onze torenhoge verwachtingen voldoet.

Daar wil Dogwise verandering in brengen! Door samen op voorhand goed te bekijken welke hond past in jouw gezin, welk ras voldoet aan jouw wensen en hoe we de kans op probleemgedrag drastisch kunnen verkleinen.
Kortom: hoe zorgen we dat de hond voldoet aan onze verwachtingen, maar ook en vooral: hoe wij voldoen aan de verwachtingen van onze hond?


Mijn doel?

Op korte termijn is dat eenvoudig: meer gelukkige honden en meer tevreden baasjes.
Op lange termijn zie ik het groots: minder honden in het asiel, het voorkomen van onnodig lijden of euthanasie en het stoppen van broodfok.
Uiteindelijk zijn wij de generatie die de fouten uit het verleden moet erkennen en recht zetten, zodat de honden van de toekomst er wel bij varen.


Dogwise brengt altijd informatie en advies op maat én aan huis, zodat we samen wijzer worden en samen leren om de beste vriend te worden van onze hond!