Hallo,

ik ben Eva Van Sanden, 33 jaar, ik heb 2 kinderen en 2 honden.

Ik zou graag zeggen dat ik ‘altijd met dieren heb willen werken’ of dat ik ‘zo graag met honden bezig ben dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt’. Maar mijn motivatie ligt net in de vele fouten die ik zelf als nieuwe hondeneigenaar vroeger gemaakt heb. Ik wou zo graag een hond en dacht dat ik door wat opzoekwerk op Google wel zou leren wat ik nodig had. Ik las een boek, keek een tv programma, en dacht dat alles met veel liefde en geduld wel goed zou komen. Maar ik had het zo mis!

Ik heb intussen 3 honden gehad en alledrie hebben ze mij, elk op hun eigen manier, met de neus op de feiten gedrukt: ik wist niks!

Alles wat ik probeerde om hun welzijn te verbeteren draaide verkeerd uit, maakte zaken erger of creëerde nieuwe problemen! Een zware tegenvaller voor iemand die het zo graag goed wou doen.

Ik ging op zoek naar meer kennis en inzicht, en dat vond ik gelukkig dankzij Ann Vorstenbosch, een gedragstherapeute met jaren ervaring die mij een stevige basis gaf op gebied van theoretische en praktische kennis. Zij leerde mij dat elke hond een individu is, en dat er geen boek ter wereld bestaat dat zomaar op elke hond van toepassing is. We moeten blijven observeren, blijven nadenken en ons aanpassen. Pas dan zal je resultaten boeken met je hond.

Deze kennis kon ik omzetten in de praktijk, niet alleen met mijn eigen honden, maar ook door jarenlang als vrijwilliger in dierenasielen te werken met honden met probleemgedrag. Ik begeleidde hen en hun nieuwe baasjes voor, tijdens en na adoptie.

Intussen heb ik ook mijn formele opleiding tot gedragsdeskundige afgerond bij John Rogerson en Miya Guo, twee gedragstherapeuten met wereldfaam. Ik blijf me internationaal bijscholen aangezien de wereld van (honden)gedragspsychologie eeuwig in verandering is.

Dus dat is mijn motivatie geweest om te starten met Dogwise: voorkomen dat andere hondeneigenaren, nieuw of ervaren, dezelfde fouten maken als ik indertijd. Iedereen wil het beste voor zijn hond, daar ben ik van overtuigd. Alleen hebben we soms wat hulp nodig om door het bos de bomen nog te zien. Nog nooit lag er zoveel informatie binnen handbereik, maar hoe weet je wat goed is voor jou en jouw hond?

Samen met jou ga ik op zoek naar antwoorden: welke hond past bij jou? Wat verwachten jullie van elkaar? En met welke kleine aanpassingen gaan jullie samen grote resultaten boeken?

Het hoeft echt niet moeilijk te zijn!